miercuri, 3 octombrie 2007

Românii pot plăti şi încasa bani prin PayPal

După ce, în luna mai, România a fost acceptată de către PayPal în sistemul de tranzacţii online doar pentru a efectua plăţi, acum ţara noastră a intrat şi pe lista celor 65 de state către care se pot face plăţi.

Astfel, de acum, românii pot trimite şi primi bani către şi din 190 de ţări, contra unor comisioane mai mici decât cel percepute de bănci. Pentru efectuarea tranzacţiilor sunt necesare un cont bancar, o conexiune la internet şi un cont de e-mail. Banii primiţi intră într-un cont PayPal virtual, iar apoi pot fi mutaţi, contra unei taxe, într-un cont de card de debit sau de credit.

Datorită deciziei PayPal, românii pot, de acum, să efectueze tranzacţii online şi pe site-uri de licitaţii, precum e-bay, sau de comerţ online din ţările aflate în lista PayPal. Tranzacţiile se pot efectua, deocamdată, în 16 monede: dolari canadieni, euro, lire sterline, dolari americani, yeni, dolari australieni, dolari neo-zeelandezi, franci elveţieni, dolari Hong Kong, dolari Singapore, coroane suedeze, coroane daneze, zloţi polonezi, coroane norvegiene, forinţi maghiari şi coroane ceheşti. Plăţile se pot face, însă, cu orice monedă, sistemul realizând automat conversia în moneda dorită. (sursa: www.chip.ro)