joi, 2 decembrie 2010

Google isi modifica algoritmii de cautare, dupa un articol al New York Times

Un articol aparut saptamana trecuta in The New York Times prezenta cazul paradoxal al unui site de e-commerce, DecorMyEyes, care profita de publicitatea extrem de negativa la adresa sa pentru a ocupa locuri fruntase pe lista rezultatelor Google. Ca reactie, oficialii motorului de cautare au anuntat ieri ca au modificat algoritmii de cautare pentru a respecta sensul termenului de "popularitate".

Articolul publicat de New York Times prezenta numeroasele "aventuri" avute de clientii site-ului DecorMyEyes, care profita de discutiile de pe internet la adresa sa, majoritatea cu conotatie negativa, linkurile si mentionarea sa fiind interpretate de "robotelul" Google drept "popularitate", oferindu-i astfel un rank superior altor site-uri similare.

Principala ideea sugerata de analiza NYT prin prezentarea acelor cazuri era ca "comportamentul rau pe internet poate fi bun pentru afaceri", generarea de plangeri si recenzii negative traducandu-se in foarte multe link-uri catre site-ul respectiv, facandu-l proeminent pentru motoarele de cautare.

Reactia Google nu a intarziat sa apara - dovedind astfel ca presa ramane un instrument influent - mesajul postat ieri pe blogul oficial relatand "groaza" provocata de relatarea publicatiei americane. In respectiva postare, intitulata "tratarea proasta a clientilor este proasta pentru afaceri", oficialii Google au anuntat ca au desemnat o echipa care sa se ocupe de aceasta problema, eforturile concretizandu-se intr-o solutie pentru modificarea algortimilor de cautare, implementata deja.

Solutia aplicata implica o filtrare a comentariilor si recenziilor printr-o asa-numita "analiza sentimentala", pentru a identifica comentariile negative, cel mai probabil prin cuvinte cheie, pe care sa le transforme in voturi negative. Cazul site-ului DecorMyEyes a fost explicat prin absenta mentionarii in momentul crearii unui link de catre site-urile externe a atributului "rel=nofollow", care le spune motoarelor de cautare sa nu de-a greutate anumitor site-uri, fiind ideala in cazul in care cineva vrea sa exemplifice cazul unui website fara sa-l promoveze.

Google a refuzat sa explice mai departe solutia aplicata, explicand ca nu vrea sa ii ajute astfel pe cei care incearca sa gaseasca metode de pacalire a algoritmilor de cautare - una dintre cele mai ample industrii de pe internet.

Sursa: CorectNews

Un comentariu:

google seo spunea...

da e bun anuntul, Google a anuntat mai multe in ultimul timp.